Pokreće Blogger.

[RECENZIJA] Lancome Olympia's Wonderland Palette


Davno sam ugledala Lancome limitiranu kolekciju nastalu u suradnji s poznatom dizajnericom Olympiom Le Tan, no na moju veliku sreću imala sam priliku i isprobati paletu koja je bila najiščekivaniji proizvod.

Da odmah razjasnimo, ova paleta je kolekcionarski primjerak koji joj daje određenu vrijednost i cijenu. Neki će možda reći da je precijenjena i da se moglo uštedjeti na ambalaži pa bi i sama paleta bila jeftinija, no onda to ne bi bila dizajnerska paleta (koliko god smiješno zvučalo). Činjenica je da postoje kolekcionari kozmetike koji bi rado imali ovaj proizvod u svojoj kolekciji, ali i sami ljubitelji luksuzne kozmetike kojima je cijena opravdana.
Ovo je samo mali disclaimer na početku jer itekako volim i koristim palete koje koštaju tridesetak kuna, no kako ima ljudi različitih ukusa sretna sam što mogu predstaviti i neke luksuzne proizvode ljudima koje zanimaju.


Inače preskačem u svojim člancima opise ambalaži, ali ovdje se na nju naprosto moram osvrnuti jer je dio proizvoda.
Kreirala ju je Olympia Le Tan, dizajnerica poznata po prepoznatljivim clutch torbicama u obliku knjiga nalik ovoj paleti.
Zapakirana je u čvrstu kartonsku futrolu koja je uvučena u još jednu kartonsku ambalažu, a sve su prožete predivnim ilustracijama. Sama paleta je presvučena hrapavom tkaninom ukrašenu trodimenzionalnim motivima. Presladak su detalj i trepavice na sjenilima te mašnica na rumenilu. Uz paletu se dobije i dvostrani kist koji može poslužiti ako nemate drugi pri ruci, ali i veliko ogledalce.







Paletu čine četiri sjenila, rumenilo, baza za usne i četiri mat ruža u kamenu.






 Sjenila su mekana, dobro pigmentirana i vrlo se lako blendaju na kapcima. Nisu blijedila kroz dan i nisu se nakupila u pregibu kapka, ali se malo truse. Nijansa Gris Argent 1988 je više prešani pigment pa ju je lakše nanositi prstom, a kako skoro sva sjenila sadrže šljokice (osim Nomme Desir 1971) preporučljivo ih je nanijeti prije ostatka šminke.
Nomme Desir 1971 je mat sjenilo boje vanilije koje je iznimno pigmentirano i meni služi kao baza preko cijelog kapka, ali i sjenilo kojim blendam rubove ostalih.
Paradis 1956 naizgled je ljubičasto sjenilo sa šljokicama, no na kapku se to ne primijeti kada ga koristim u vanjskom kutu za potamnjivanje.
Brun Nacre 1965 tamna je srebrna sa šljokicama koju sam koristila u pregibu, a Gris Argent 1988 prava je metalik srebrna sa šljokicama koju nanosim na sredinu pokretljivog kapka.



Rumenilo je divne, jarko ružičaste boje s kojim je potreban oprez i lagana ruka zbog jake pigmentacije. Blenda se jako lako, a na mojim obrazima traje cijeli dan.


Najzanimljiviji dio paleta su mi bili ruževi koji su me na prvu plašili jer se čini da sadrže gomilu šljokica kada pogledate paletu. No, na usnama šljokica nema i ovi su ruževi potpuno mat.
Princip je takav da najprije nanesete na usne La Base 1960, a potom prstom, ili kistom nanesete ruž u kamenu preko baze. U trenu se fiksira i pretvara u baršunasti mat ruž bez ikakvih šljokica koji na usnama traje oko 4 sata, izdrži i piće, ali obrok ne. Mene izgledom jako podsjeća na one azijske tintove za usne (one s kojima izgledate kao da ste lizali lizalicu koja boji usne u ružičasto).





Couture 1962 je nude nijansa koja jako liči mojoj prirodnoj boji usana, Anemone 1959 je zagasita ružičasta, Olympia 1980 crvena s narančastim tonovima, a Rouge de Rose 1955 smeđa s ljubičastim tonovima.


Paleta je dostupna u odabranim parfumerijama po cijeni od 589kn. Rumenilo sadrži 5g proizvoda, sjenila po 0.525g, ruževi po 0.375g, a baza 1.3g.

Kako vam se čini Olympia Le Tan Lancome kolekcija? Imate li u svojoj kolekciji neki luksuzni kozmetički proizvod? :)

*PR proizvod

1 komentar